Poslanica kupovala o trošku države?

Autor:

Poslanica Ana Nikolić platila je prošle godine platnom karticom Prijestonice Cetinje dva skupa parfema od 200 eura, piše Dan.

2
A- A A+
Skupština Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Poslanica DPS-a Ana Nikolić parfeme je kupovala dok je bila na funkciji zamjenika gradonačelnika Prijestonice Cetinje.

Novinaru Mreže za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije- Lupa, Nikolićeva je povrdila da je kupovala parfeme, ali i navela da se radi o kupovini koja je knjižena kao reprezentacija i da parfemi nisu bili za sopstvenu upotrebu.

,,To je bila reprezentacija i tako je knjiženo, za neke goste, strance, strane ambasade kada dolaze u posjetu. Ja ću Vam tačno reći, samo vi mi pošaljite podatke iz analitičke nkartice. To je naš oblik reprezentacije. Mi smo to praktikovali ponekad. Uzimane su pored parfema i marame, kravate..." , navodi se u obrazloženju Nikolićeve.

Novinar Lupe je pokušao da dobije podatak ko je prošle godine kao poklon dobio skupe parfeme, koji su kupljeni u apoteci ,,Mega" na Cetinju, ali, to nije bilo moguće.

Na zahtjev za slobodan pristup informacijama upućen Priestonici, dobijen je negativan odgovor.

,,Postupajući po zahtjevu, Služba gradonačelnika utvrdila je da nema u posjedu koja je predmet interesovanja podnosioca zahtjeva".

Dodaje se da je riječ o prigodnim i protoklarnim poklonima odnosno poklonima koji se uručuju povodom jubileja. Takođe, ističe se da u zavisnosti od prilike zavise i pokloni koji se uručuju.

Kazali su i da shodno Pravilniku o korišćenju sredstava za reprezentaciju u Prijestonici Cetinje, nije predviđeno vođenje evidencije o poklonima, koji se uručuju po bilo kom osnovu.

Sve vijesti