• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi Mening zabranjen ulazak u Kanadu (FOTO)

Izvor mondo.rs

Nekadašnji pripadnik američke vojske Čelsi Mening, koja je bila u zatvoru zbog odavanja poverljivih informacija, kaže da joj je zbog krivične presude u SAD zabranjen ulazak u Kanadu.

Pretpostavljam da me je Kanada trajno zabranila", napisala je Čelsi Mening na Twitteru i objavila fotografiju dokumenta u kome se navodi zbog čega joj je zabranjen ulazak, prenosi AFP.

Obama pomilovao Čelsi Mening

U tom dokumentu piše se da je Mening počinila zločin koji se "izjednačuje sa krivičnim delom, odnosno izdajom" u Kanadi i koji podrazumeva maksimalnu zatvorsku kaznu od 14 godina.

Počinjeni zločin za koji se služi kazna od najmanje 10 godina, u Kanadi je osnova da se pojedincu zabrani ulazak u tu zemlju, navodi se u dokumentu.

Mening je osuđena na 35 godina zatvorske kazne 2013. godine za odavanje više od 700.000 poverljivih dokumenata Vikiliksu, a tada je bila muškarac – Bredli Mening.

Heroj WikiLeaksa: Mening napokon na slobodi

Odslužila je sedam godina u muškom zatvoru gde je dva puta pokušala da se ubije, pre nego što je bivši predsednik Barak Obama smanjio njenu kaznu.

Oslobođena je u maju ove godine, a za vreme zatvorske kazne uspela je da se izbori da započne hormonsku terapiju zbog promene pola

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA