Čuvena britanska blogerka posjetila Crnu Goru

Autor:

Jedna od najuticajnijih britanskih blogerki, Jennifer Tuffen, poznatija po korisničkom imenu Izkiz, boravila je početkom septembra u Crnoj Gori.

Ona se može nazvati pravom zvijezdom društvene mreže Instagram, na kojoj ima više od 2,7 miliona pratilaca”, navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Osim društvenih mreža, njen sajt www.izkiz.net uživa veliku pažnju i kredibilitet kod potencijalnih turista iz cijelog svijeta.

"Ne sakrivajući svoje iskreno oduševljenje, Tuffen u članku navodi da sigurno ne možete ni zamisliti koliko je Crna Gora lijepa i jednistvena destinacija", dodaje se u saopštenju.

Njena posjeta je, kako su kazali, počela raftingom na Tari, dok su naredni dani bili rezervisani za Herceg Novi i Kotor.

"Opisujući ga kao svoje najveće iznenađenje, Kotor preporučuje kao grad koji obavezno morate posjetiti, kako biste doživjeli njegov poseban šarm i bogatstvo kulturnog nasljeđa kojeg ovdje ima u izobilju”, dodaje se u saopštenju.

Plan posjete je uključivao obilazak Perasta i Gospe od Škrpjela, Rijeke Crnojevića i Skadarskog jezera, dok je boravak u Budvi bio predviđen za kraj njenog putovanja.

Posjeta Tuffen je realizovana u sklopu cjelogodišnje zvanične online kampanje za promociju crnogorske turističke ponude koju sprovode Ministarstvo i Nacionalna turistička organizacija.