Koliko dugo treba da traje "akcija"

Autor:

Mislite da ne možete da izdržite dovoljno dugo u krevetu? Možda će vam laknuti ako vam kažemo koliko u proseku traje seks…

1
A- A A+

Bez obzira na to šta vam govore, većina parova "akciju" završi brže nego što mislite. Kompanija "Lavli" koja proizvodi igračke za odrasle, sakupila je informacija od 432 para, analizirala podatke o trajanju više od 2.000 seksualnih odnosa i otkrila da prosečan seks traje - 12 minuta!

Dvanaest minuta deluje prilično… kratko? Ono što još treba pomenuti je da su ranije sprovedene studije pokazale da ženama duže treba od 12 minuta da dožive vrhunac, odnosno da je većini dama potrebno oko 30 minuta "akcije" (sa predigrom) da bi dostigle vrhunac zadovoljstva.

U svakom slučaju, ako vaš odnos traje kraće od proseka ili biste bez obzira na prosečno vreme hteli da traje duže, evo nekoliko koraka koji vam u tome mogu pomoći.

Dodirujte partnera svuda

I žene i muškarci imaju toliko erogenih zona - vrat, noge, leđa, pa će partner sigurno uživati ako tim delovima tela priuštite malo pažnje. Erotska masaža uvek je dobro došla…

Spustite se "dole"

Brojne studije su pokazale da je većini žena potrebna stimulacija klitorisa da bi doživele orgazam. To i nije iznenađujuće ako znamo da se baš tu nalazi hiljade nervnih završetaka, zato - ne budite lenji, sigurno će znati da vam uzvrati.

Eksperimentišite

Pronađite igračku za odrasle ili masažer za parove koji vam oboma odgovara. Ako ne volite to, menjajte poze, igrajte uloge, ispunjavajte jedno drugom fantazije… Jednom rečju, opustite se!

Sve ove metode trebalo bi da vam pomognu da vam odnos traje duže, ali ono što ipak treba da znate je da vreme trajanja nije najvažnije. Ako oboje uživate u odnosu, uopšte nije važno da li traje 10 minuta ili sat vremena…

Tagovi:
Sve vijesti