HIT bilbord u Zagrebu, Melanija ljuta (FOTO)

Autor:

Bilbord sa reklamom za Američki institut u Zagrebu postao je hit na društvenim mrežama, ali je naljutio prvu damu Amerike i nekadašnju prvu komšinicu Hrvata.

0
A- A A+

Bilbordi sa slikom Melanije Tramp i sloganom "Samo zamislite koliko daleko možete da stignete sa malo engleskog" uklonjeni su danas u Zagrebu nakon što je advokatica prve dame SAD zapretila tužbom.

Neki kažu da je reč o najboljoj reklami ikada, a neki su ljuti i uvređeni.

I dok reklama za školu stranih jezika zabavlja korisnike društvenih mreža, američka prva dama angažovala je u Sloveniji advokata koji vodi računa o neovlašćenom korišćenju njenog lika i dela.

Melanija Tramp je, kako saznaje RTL, negodovala zbog reklamnog plakata i tražila da se ukloni u roku od 24 sata.

"Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca", rekla je Nataša Pirc-Musar, advokat Melanije Tramp.

Melanija Tramp zapretila rodnom selu (FOTO)

Vest o bilbordu u Zagrebu preneli su i brojni svetski mediji, a autori plakata su bez komentara.

Ipak, kampanja je ispunila cilj i privukla pažnju javnosti, kaže jedan PR stručnjak za ovu televiziju.

"Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pažnje, ali isto treba imati u vidu da poruka vređa i omalovažava njezin imidž koji ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti", izjavio je PR stručnjak Božo Skoko za RTL.

Delirijum u Melanijinom rodnom selu

Šta vi kažete? Dobar ili neukusan PR?

Sve vijesti