Ruska bajka traje - polufinale!

Autor:

Aleksej Šved je postigao najviše, a Dmitrij Kvostov najvažnije poene, za pobede "baćuški" i u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

0
A- A A+

Renesansa košarkaške reprezentacije Rusije!

Posle pada na 21. mesto u Sloveniji, pa 17. u Francuskoj, Zbornaja komanda vratila se ovog leta na najveću scenu i postala treći učesnik polufinala Eurobasketa...

GRČKA - RUSIJA 69:74 (24:17, 13:14, 16:20, 16:23)

Lider "baćuški" Aleksej Šved (26 p, 5 as) igrao je do krajnjih napora - sve dok je mogao da stoji na terenu i pokazao koliko mu je stalo do uspeha.

Grci su bolje počeli, tokom meča vodili i 11 poena, ali im se igra "raspadala" dok je susret odmicao, što je najbolji igrač Rusije kaznio sa čak 22 poena u drugom poluvremenu. Kada je Šved ostao bez snage i kada je morao na klupu da bi došao do daha, na njegovo mesto je "uskočio" odlični plejmejker Dmitrij Kvostov i postigao "prelomne" poene.

"Plej" Lokomotive Kubanj prekinuo je u poslednjem minutu dugačak period bez pogotka "baćuški" iz igre i doneo pobedu. Grci su tu sekvencu iskoristili da sa "minus 7" (67:60) priđu na dva poena razlike (68:66), ali je Kvostov 43 sekunde postigao 70. poen Rusa - dovoljan za miran kraj i plasman u polufinale.

"Heleni" su pokušali da se vrate u život trojkom upornog Nika Kalatesa 12 sekundi pre kraja (69:72), ali je to bilo nedovoljno za bilo šta ozbiljnije, jer je Vitalij Fridzon zatim sa linije penala zaokružio trijumf i veliki uspeh ekipe Sergeja Bazareviča.


Sve vijesti