Bek Portlanda: A, da malo mi ocjenjujemo novinare?

Autor:

Si Džej Mekalum kritički se osvrnuo na rang liste NBA igrača, koje veliki američki sajtovi objavljuju pred početak sezone.

Sajtovi ESPN i "Sports ilustrejtid" ovih dana u nastavcima objavljuju rang listu 100 igrača, za koje njihovi košarkaški eksperti smatraju da će obilježiti sezonu 2017/18.

Plasman na tim listama djelimično je baziran na statistici, ali mnogo više na subjektivnim procjenama šta i koliko bi neki igrač mogao da pruži u svom timu.

Bek Portland Trejlblejzersa Si Džej Mekalum je porukom na Twitteru stavio do znanja šta misli o takvim "analizama".

"Trebalo bi da i mi počnemo da rangiramo ove nejake novinare. Uz opise njihovih dobrih i loših strana, kao i sposobnosti da izmišljaju 'svoje izvore'", napisao je Mekalum.Ovom sjajnom strelcu je novinarstvo jedna od delatnosti kojima voli da se bavi van terena, a svoje kvalitete na tom polju demonstrirao je u video intervjuu sa komesarom NBA lige Adamom Silverom, objavljenim na sajtu "Tribina igrača" u julu ove godine.

Mekalum je izabran za igrača koji je najviše napredovao u sezoni 2015/16, dok je minule sezone bio najprecizniji izvođač slobodnih bacanja u NBA ligi.

ESPN ga je na svojoj listi svrstao na 31, a "Sports Ilustrejtid" na 39. mjesto.

Tagovi:
Sve vijesti