Mandić za šire zajedničko djelovanje opozicije

Autor:

Iz Demokratskog fronta poručili da se metode zajedničkog djelovanja opozicije moraju proširiti.

Mandić za šire zajedničko djelovanje opozicije Foto: MONDO/Danilo Jauković

Metode zajedničkog djelovanja opozicije se moraju proširiti, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF), navodeći da je njihova inicijativa o objedinjavanju mnogo značajnija za interese građana u odnosu na pozive Duška Markovića pojedincima iz opozicije.

Član predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, posjetio je Zaton gdje je razgovarao sa članstvom u toj mjesnoj zajednici.

Kako je saopšteno iz DF-a, prisutni su snažno podržali inicijativu tog političkog saveza o objedinjavanju opozicije, a naglašeno je da je jedinstvo opozicionih snaga neophodno da bi se došlo do promjena u Crnoj Gori.

Mandić je ocijenio da je ponuda DF-a realna i korektna.

On je podsjetio da je DF predložio da opozcija na predsjedničke izbore nastupi sa jednim, nestranačkim kandidatom, na lokalne sa jednom listom, a da se vaninstitucionalnom borbom izbore za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi se održali zajedno sa predsjedničkim.

Nažalost, mi nijesmo, od održavanja parlamentarnih izbora do danas, čuli bilo kakav drugi predlog o zajedničkoj akciji opozicije, a mi nudimo jedinstvo i efikasan metod borbe kojim se najuspješnije možemo boriti protiv ovoga režima”, rekao je Mandić.

On je kazao da na političkoj sceni postoji još jedan predlog osim njihovog, a to je predlog Markovića koji je pozvao sve parlamentarne opozicione stranke, osim DF-a, da dođu kod njega i da zajednički rade na realizaciji programa Vlade koji je on kao mandatar predložio Skupštini.

U ime predsjedništva DF-a želim još jednom da zahvalim svima onima iz opozicije koji su podržali ovu platformu DF-a, a javno pozivam one koji to još nijesu uradili da preispitaju prvobitno saopštene stavove", kazao je Mandić.

On je istakao da je bojkot jako sredstvo pritiska na aktuelni režim, ali očigledno ne i dovoljno da se samo sa njim dođe do cilja.

"Metode zajedničkog djelovanja opozicije se moraju proširiti. Ako odgovor na bude pozitivan od onih koji su prećutali ili odbili naš poziv, onda ćemo preći i preko uvreda pojedinih političara u opoziciji, i takvo ponašanje pripisati samo želji i ambiciji da se čak i na tako nekorektan način prikupi što veći broj glasova za vlastitu partiju”, poručio je Mandić.

To bi, kako je rekao, uradili zbog višeg cilja, a to je smjena režima u Crnoj Gori.

Ako odgovor bude negativan, onda je problem mnogo dublji i pozadina ovakvog ponašanja će svima biti jasna", istakao je Mandić.

On je poručio da i pored toga što čelnike DF-a sudskim procesima odvajaju od kontakta sa građanima, zadržavajući ih u sudnici ili oko nje, oni će svakako istrajati na tome da se narednih dana sretnu sa što više ljudi širom Crne Gore, kako bi pokazali i dokazali da je njihova inicijativa o objedinjavanju opozicije mnogo značajnija za interese građana u odnosu na pozive Markovića pojedincima iz opozicije da dođu i rade za njega.

"Svakako da je politika zajedništva, jednog predsjedničkog kandidata i jedne odborničke liste, uvijek bila superiornija od malih, sebičnih interesa bilo koje opozicione stranke, jer nijedna stranka pojedinačno, pa čak ni DF koji je najjači, ne može samostalno oboriti režim Mila Đukanovića", smatra Mandić.

Zato je, kako dodaje, zajedništvo najbolja garancija i ne treba kao do sada rasipati energiju na opoziciona pregrupisavanja.

Sve vijesti