Ročesti: Imam 32, ali sam gladan uspjeha

Autor:

"Crvena zvezda ima najbolje navijače u svijetu i veoma sam uzbuđen što ću biti dio svega toga", poručio je novi "kec" Crvene zvezde Tejlor Ročesti po dolasku u Beograd.

Ročesti: Imam 32, ali sam gladan uspjeha Foto: MN Press
U utorak predveče Tejlor Ročesti (32) stigao je u Srbiju, pošto je prethodnih dana postao novi član Crvene zvezde mts, što je osma evropska država u kojoj će zaigrati košarku.

Ovaj iskusni plejmejker prethodno je profesionalnu karijeru počeo u Njemačkoj (Getingen, pa Alba), pa potom igrao i u Turskoj(Galatasaraj), Francuskoj (Le Man), Španiji (Kaha Laboral), Italija (Bijela, pa Montepaski), Rusiji (Nižnji i Lokomotiva) i Izraelu (Makabi).

Sada će zaigrati pred beogradskom publikom koja ga je oduševljavala i kada je pred navijače crveno-bijelih dolazio kao član ranije pomenutih klubova...

"Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri, nova porodica čiji ću biti član. Crvena zvezda ima najbolje navijače na svijetu i veoma sam uzbuđen što ću biti dio svega toga. Jedva čekam da krenemo, da upoznam trenera, igrače, menadžment. Nekoliko nedjelja sam u zaostatku i sada želim što prije da počnem da radim sa ekipom", odmah je direktno poručio Ročesti.

Navijači su bili jedan od razloga koji su i presudili da odabere regionalnog šampiona koji u novu sezonu kreće sa značajno promijenjenim sastavom i novim stručnim štabom.

"Bio sam uzbuđen, zbog navijača i cijelog okruženja koje me čeka. Igrao sam za Crnu Goru i znam da košarka ovdje živi u srcima ljudi. Sve se dogodilo veoma brzo. Prije samo par dana čuo sam za mogućnost da mogu da dođem u Crvenu zvezdu, i sada sam tu. Bilo je to čisto uzbuđenje. Sada mi je najvažnije da se što prije upoznam sa svima i da počnem da radim. Moj cilj je da svakog dana budem sve bolji. Sve što imam daću navijačima. Iznijeću srce na teren", dodao je ovaj momak iz Teksasa.

Izvor: YouTube


Ročesti je prethodnu sezonu igrao u Lokomotivi Kubanj koja nije igrala u Evroligi stoga će novi format najjačeg evropskog takmičena, po ligaškom sistemu sa 16 ekipa, biti novitet za njega zbog čega se on veoma raduje.

"Prošle sezone sam gledao mnoge utakmice Evrolige na TV-u i rekao sam da više to neću da radim. Želio sam da budem dio zabave i sada imam tu priliku", naveo je Ročesti. 
Ovaj plejmejker, koji je bio i najbolji strijelac Evrolige u dresu Nižnjeg Novgoroda prije tri sezone (18,9 poena po meču), bez obzira na godine još ima motiva da osvaja trofeje.

Biće treći najstariji igrač ekipe iza Pere Antića (35) i Milka Bjelice (33)...

"Imam 32 godine, ali sam veoma gladan uspjeha. Kao i mladi igrači. Želim da mislim o sebi kao klincu koji će da izađe na teren, bori se i igra košarku", poručio je Ročesti.
Sve vijesti