Ako vam opada kosa, napravite ovu masku

Autor:

Svima opada kosa i to je normalno, ali ako primjećujete da je počela da vam se tanji zbog opadanja, onda je vrijeme da pokušate da spasete stvar ovom domaćom maskom za kosu.

1
A- A A+

Stručnjaci kažu da je normalno da nam dnevno opadne između 50 i 100 dlaka. Sa druge strane, ako primjećujete da vam opadaju čitavi pramenovi kose ili vam se kosa vremenom istanjuje, moguće je da počinjete da ćelavite.

Gubitak kose se ne događa odmah (osim u slučaju neke bolesti), već postepeno, a mogu da ga uzrokuju različiti faktori, poput zagađenja, lijekova, stresa, gubitka kilograma, loše ishrane… a to može da bude i nasledno.

U svakom slučaju, ako primjećujete da vam kosa opada i to vas zabrinjava, ova domaća maska može da vam pomogne. Stručnjaci kažu da sastojci ove maske stimulišu rast nove kose, a evo šta vam je potrebno:

- dvije kašike ricinusovog ulja

- jedno žumance

- dvije kašike meda

Stavite sve sastojke u jednu posudu i dobro izmiješajte, da se sjedine. U zavisnosti od dužine kose, možete da duplirate sastojke.

Masku najprije nanesite na kožu glave i na vrhove kose, a zatim ostatak namažite dužinom dlake. Stavite kapu za tuširanje na kosu i ostavite masku da djeluje između dva i četiri sata. Zatim isperite i operite kosu uobičajeno.

Za najbolje rezultate koristite masku dva puta nedjeljno, a trebalo bi da primijetite razliku već za dva mjeseca.

Sve vijesti