Šokantno: Neman iz Save pojela buldoga!?

Autor:

Som težak više od stotinu kilograma primijećen je poslednjih dana uz obale rijeke Save u Zagrebu.

0
A- A A+
pesak, plićak, voda Foto: MONDO/Predrag Vujić

Riječ je o somu koji je navodno prije nekoliko godina pojeo ženku francuskog buldoga tešku 14 kilograma, piše Jutarnji list.

Zagrepčanka B.V. uslikala je nedavno ovog džinovskog soma i tvrdi da je riječ o istoj velikoj ribi koja je pojela njenog psa.

Prema njenim riječima, pas je stradao prije par godina dok je bio u šetnji pored Save s njenim suprugom.

Prolazili su pored mosta, a pas je iznenadno bio povučen u vodu. U Savu je odmah skočio vlasnik psa, ali nije mu bilo traga.

B. V. je šest godina upozoravala vlasnike manjih pasa na golemu riječnu neman, ali rijetki su oni koji su joj povjerovali. Međutim, sada se konačno domogla fotografije nemani za koju tvrdi da je pojela njenog buldoga.

Hrvatski stručnjak za ribolov Daniel Vignjević, autor brojnih članaka o ribama i ribolovu, kaže kako je, sudeći prema fotografiji, zaista riječ o velikom primjerku.

On kaže da nije nemoguće da ovako velika riba u dubine povuče manje ljubimce.

Veće primjerke viđao je uglavnom na Savi u blizini Toplane, ali nije rijetkost ni da dođu u pliće vode kao i da se približe obali u potrazi za hranom.

Somovi su inače vrlo opasni riječni grabljivci, a u nekim slučajevima mogu da budu i teži od 300 kilograma, prenosi Jutarnji list.

Tagovi:
Sve vijesti