Novi Apple Watch ima mobilnu mrežu i super cijenu

Apple je spremio novi Apple Watch, koji je ogromno unapređenje u odnosu na prethodne dvije generacije - upoznajte ga!

Novi Apple Watch ima mobilnu mrežu i super cijenu Foto: MONDO portal / Live Stream

Apple Watch je broj jedan sat u cijelom svijetu, sa rastom prodaje od 50 odsto. „Ljudi prosto obožavaju Apple Watch, a zadovoljstvo korisnika našim satom je čak 97 odsto, što je vodeći procenat u industriji“, rekao je Tim Kuk najavljujući Apple Watch treće generacije.

Prvi put Apple Watch ima podršku za mobilnu (LTE) mrežu, što je bila vizija za Apple Watch od momenta kad je on nastao. Više vam telefon nije potreban, jer će Apple Watch uvijek imati vezu s mrežom, na istom broju kao vaš iPhone, uz Siri pomoć, GPS, poruke, pozive i društvene mreže.

Smart Activit Coaching je nova opcija za vježbanje, koja će omogućiti naprednije treniranje, uz kompletan plan i precizan mjerač otkucaja srca. Za mjerač je spremna potpuno nova aplikacija koja će ga učiniti moćnijim i pouzdanijim. Dodata je opcija za plivanje, što znači da je Apple Watch sad vodootporan, a tu je i prvi put na svijetu opcija koja omogućava korišćenje sata u teretani, i to poautomatskom modu (GymKit).

Apple Watch ima procesor sa dva jezgra, što je omogućilo da pričate sa satom putem Siri asistentkinje. Tu je i Wi-Fi i Bluetooth veza, kao i eSIM koji smo već pomenuli. Ovaj sat prvi put dobija i mogućnost striminga muzike, pa memorija telefona više nije problem, jer pjesme uvijek možete da „povlačite“ s mreže ili iz oblaka. Muzika će moći da se sluša preko spikerfona na samom satu ili putem čvenih bežičnih slušalica - AirPods.

Novi sat je iste veličine kao i prethodna generacija, pa sve dodatne maske ili kaiševe koje imate možete da koristite i sa novom generacijom sata.

Apple Watch radi pod WatchOS 4 operativnim sistemom, koji će se isporučivati zajedno sa novim modelima kad se pojave na tržištu. U Apple Watch je dodata i nova opcija barometra, prvi put od kada Apple Watch postoji.

Sat je dostupan po cijeni od 329 dolara bez eSIM opcije i za 399 sa tom opcijom. Baterija će trajati cio dan, do 17 sati razgovora, a Apple Watch će početi da se isporučuje do kraja septembra prvo u 12 odabranih zemalja. Operatori će morati da dodaju podršku za Apple Watch eSIM, kako bi on mogao da se koristi sa tom opcijom, pa nismo sigurni da li će sat raditi u Crnoj Gori i regionu.

Sve vijesti