Marković: Na Žabljaku izuzetno uspješna sezona

Autor:

Saradnja Vlade i lokalne zajednice rezultirala je izuzetno uspješnom turističkom sezonom na Žabljaku, ocijenio je premijer Duško Marković na sastanku sa rukovodstvom te Opštine.

0
A- A A+

  Saradnja Vlade i lokalne zajednice rezultirala je izuzetno uspješnom turističkom sezonom na Žabljaku, ocijenio je premijer Duško Marković na sastanku sa rukovodstvom te Opštine.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, danas primio rukovodstvo te lokalne samouprave, povodom Dana Opštine, koji se obilježava u nedjelju.

Marković je na sastanku sa predsjednicima Opštine i Skupštine Opštine, Veselinom Vukićevićem i Vidojem Tomčićem i potpredsjednikom lokalne samouprave, Vasilijem Jakšićem, ocijenio da je u prethodnom periodu Vlada prepoznala izazove Žabljaka i da je zahvaljujući efikasnom djelovanju i saradnji sa lokalnom zajednicom na izazove odgovoreno što je rezultiralo izuzetno uspješnom ljetnjom turističkom sezonom.

Vukićević je ocijenio da je pomoć Vlade Žabljaku u rješavanju problema vodosnabdijevanja i pokretanju zaustavljenih projekata bila dragocjena i da je stigla u pravom trenutku.

“To je obaveza više za rukovodstvo Opštine da i u narednom periodu prepoznaje izazove i šanse i da u kontinuitetu sprovodi aktivnosti sa ciljem unaprijeđenja turističke ponude i odgovora na potrebe građana”, saopšteno je na sastanku.

Marković je kazao da je strateško opredjeljenje Vlade usmjereno ka sjevernom regionu i ocijenio da posebno durmitorski kraj sa ogromnim resursima treba da pruži još veći doprinos ukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore.

„Kako vrijeme prolazi Žabljak dobija sve više na značaju, a to znači da zajedno treba da uložimo dodatne napore na osnaživanju potencijala i još boljeg korišćenja resursa“, rekao je Marković.

Ocijenjeno je da će predloženi zakon o prostornom planiranju i izgradnji objekata otvoriti nove mogućnosti i pojednostaviti procedure što bi uz legalizaciju postojećih objekata trebalo da bude novi zamajac za dalji razvoj Žabljaka i Durmitorskog kraja.

Sve vijesti