Horor u Banjaluci: Mrtva beba u automobilu

Autor:

Šokantna dojava o mrtvoj bebi pronađenoj u automobilu podigla banjalučku policiju na noge.

0
A- A A+
paprikovac, bolnica Foto: mondo.ba

Šokantna dojava o mrtvoj bebi pronađenoj u automobilu podigla je banjalučku policiju na noge, saznaje „EuroBlic“. Dojava je Policijskoj upravi Banjaluka upućena 8. septembra oko 23.30.

“U pozivu policiji navodilo se da se u automobilu parkiranom u prigradskom naselju Prijakovci kod Banjaluke nalazi mrtva beba, te da okolnosti smrti nisu poznate”, otkriva za „EuroBlic“ izvor blizak policiji.

Odmah je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i upućena je patrola koja je utvrdila da se u automobilu porodila Banjalučanka M. V. (34) i da je beba umrla tokom poroda.

Zatvorska kazna

Krivični zakon Republike Srpske je za obljubu nemoćne osobe zaprijetio kaznama od dvije do maksimalno deset godina zatvora. “Ko nad drugim licem izvrši obljubu ili s njom izjednačenu polnu radnju iskoristivši duševno oboljenje, nedovoljnu duševnu razvijenost, duševnu poremećenost, nemoć ili kakvo drugo stanje tog lica usljed kojeg ono nije sposobno za otpor, kazniće se kaznom zatvora od 2 do 10 godina”, navodi se u KZ RS.

“Obzirom da se radilo o osobi koja je u kategoriji nemoćnih lica pokrenuta je istraga da se utvrdi ko je otac bebe, odnosno da se utvrdi da li se u konkretnom slučaju radilo o silovanju što je na kraju, nažalost i potvrđeno”, naveo je izvor iz istrage.

Zbog obljube nad nemoćnim licem, odnosno Banjalučankom koja je rodila mrtvu bebu uhapšen je D. Ć. (21) iz Banjaluke.

Ćurguz je tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka priznao da je počinio obljubu nad M. V. nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Izvor iz istrage objašnjava da se nesrećna djevojka počela porađati u kući, te da je otac odmah u autu povezao do Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, ali je već bilo kasno.

Banjalučanka M.V. je nakon teškog poroda prevezena u Univerzitetsko-klinički centar RS, gde je zadržana na lečenju.

Sve vijesti