Hala Radoja Dakića "poprište sukoba"! (FOTO)

Dok najmoćnije sile na svijetu prijete jedne drugima nuklearnim oružjem, vi se u Podgorici možete “igrati rata" više nego realno, a ostati nepovrijeđeni. Evo i kako...

Neke od prvih igara svima su bile sa tematikom rata. U filmovima, serijama, crtanim, uvijek se pojavi pucnjava, i likovi koji opasno barataju sa oružjem. Zatim igrice. Ako ste ikada igrali Counter Strike igricu, onda sigurno znate kako je to kada želite da ste sa druge strane ekrana. Ako zaista želite da oprobate svoje vojne sposobnosti tu je Airsoft klub.

Airsoft je prilično nova aktivnost, koju možemo nazvati i vojno-simulacijskim sportom jer vjerodostojno dočarava dešavanja iz vojnih operacija.  

Nastao je u Aziji, u drugoj polovini prošlog vijeka, kao odgovor ljubitelja naoružanja na preoštre zakone i politiku da civili nemaju priliku posjedovanja i korištenja vatrenog oružja.

Pogledajte kako izgleda partija:Airsoft koristi replike naoruzanja. Često izgledom identicne pravom oružju. Za igranje potrebno je koristiti i prateću zaštitnu opremu u koju spadaju naočare i maska za lice. Ukoliko se igrači pridržavaju uputstava i opremu koriste na pravi način, onda je airsoft više nego bezbjedan.

Pogledajte kako izgleda oružje:


Kao municiju, airsoft replike koriste takozvanu BB municiju koja je od plastike i teži od 0.20 do 0.30 grama.

Osim jasne simulacije bojnig polja, airsoft igračima pruža veliku dozu adrenalina kao i uvježbavanje raznih vještina, a neke od njih su taktičko gađanje i prelaženje raznih prepreka i poligona.

Za vas smo posjetili Podgorički Airsoft klub “STRELOK” koji postoji od maja ove godine. Broji desetak članova i mnogo prijatelja kluba kojima je ova aktivnost sada veliki hobi.


Klub se nalazi u hali montaže fabrike Radoje Dakić.

Oni nude mogućnost odigravanja termina po dnevnom svijetlu kao i uveče pod reflektorima, u sali koja je opremljena kao napušteno vojno skladište.

Pogledajte kako izgleda:


 Partije se u njihovom klubu najkvalitetnije igraju ukoliko obje ekipe broje po pet igrača i traje dok igrači ne potroše municiju, a vremenski nisu ograničeni.

Cijena iznajmljivanja opreme sa 600bb metkića iznosi 10 eura.

Sve vijesti