Pogledajte izložbu oldtajmera u Nikšiću!

Autor:

Oldtajmer klub „Montenegro“ iz Nikšića, u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom organizovao je 12. međunarodnu izložbu oldtajmera "Nikšić - 2017".

Pogledajte izložbu oldtajmera u Nikšiću! Foto: Mondo/Ana Božović

Od ove godine izložba je uvrštena u Septembarske dane kulture u Nikšiću i tako postala dio kulturno-sportskih dešavanja grada.

Pogledajte foto galeriju

Posjetioci su imali priliku da vide stare tipove fiće, fiata, mercedesa, volva, „bube“...

Izlagači su dovezli automobile iz raznih krajeva Crne Gore, a bilo je i gostiju iz zemalja regiona i šire.

Najviše učesnika bilo je iz Crne Gore i Hrvatske, ali stigli su i iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i iz Italije i Austrije.

Pogledajte djelić izložbe oldtajmera

Izvor: Ana Božović

Željko Knežević iz „Montenegro“ kluba zadovoljan je bio kako brojem učesnika, tako i brojem posjetilaca.

„Nadamo se da će svake godine biti sve bolje i nas sve više. Ono što me čini srećnim je što je puno mladih zainteresovano za oldtajmere“, kazao je Knežević.

  Video

Izvor: Ana Božović

Skup je otvorila potpredsjednica Opštine Sonja Nikčević koja je kazala da učesnike izložbe povezuje posvećenost starim automobilima, ljubav prema lijepom i čuvanje od zaborava jednog vremena.

“Nadam se da će izložbe oldtajmera sa poznatim kalendarom naći mjesto u turističkim brošurama i sajtovima Turističke organizacije Nikšić i biti povod za posjete turista. U brojnim gradovima širom Evrope nerijetko smo zastali i napravili fotografiju pored nekog luksuznog oldtajmera, pa je zadovoljstvo da, zahvaljujući prije svega istrajnosti NVO ‘Oldtajmer Montenegro’ i u Nikšiću možemo napraviti fotografije pored ovih prekrasnih automobila”, poručila je Nikčević.

Sve vijesti