Muškarci, nemate pojma!

Autor:

Da li verujete da mnogi muškarci ne znaju gde je vagina?! I to nije sve...

1
A- A A+

Ne radi se o tome da su žene zle veštice kojima "nikad nije dosta", nego muškarci pojma nemaju. Istraživanje nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da polovina muškaraca ne zna gde je vagina.

Verovali ili ne, tužna istina je da od 1.000 muškaraca koji su učestvovali njih 500 nije umelo na slici da pokaže vaginu, iako im je bila ponuđena detaljna ilustracija ženskog reproduktivnog sistema, prenosi "Dejli mejl".

Pa ako ne umeju vaginu da 'potrefe', kako onda da očekujete nešto više? Oralni seks u kojem će žena zapravo uživati, na primer?

Cilj istraživanja bilo je podizanje svesti ljudi o ginekološkim tumorima, a ova poražavajuća spoznaja o potpunom nepoznavanju ženske anatomije je došla usput.

Najčešća zabluda bila je da je vagina područje oko otvora ženskog polnog organa, što je zapravo vulva, dok je vagina ipak nešto dublje.

Ispostavilo se da je za mnoge muškarce žensko telo i dalje priličan tabu. Polovina ispitanika je priznala da im ne bi bilo prijatno da sa partnerkom razgovaraju o ginekološkim problemima.

A što je najgore od svega, ni žene nisu mnogo slobodnije.

Isto ovo istraživanje pokazalo je da se jedna od šest žena ne bi obratila ginekologu ako bi primetila preobilno krvarenje tokom menstruacije što je jedan od najčešćih simptoma raka materice, jajnika, grlića materice...

"Rezultati su pokazali zabrinjavajuće nisku svest o simptomima ginekoloških tumora, koji su najčešće izlečivi ako se otkriju na vreme", kaže za "Dejli mejl" dr Atina Lamnisos koja je vodila ovo istraživanje.

"Ovde nije primaran bolji seksualni život, nego to da muškarci mogu da pomognu ženi koju vole ako se pojave simptomi koji ukazuju da nešto nije u redu", kaže ona.

Sve vijesti