U To Tivat prezadovoljni rezultatima sezone

Autor:

U Tivtu je tokom sedam mjeseci boravilo 37 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu!

U To Tivat prezadovoljni rezultatima sezone Foto: MONDO/Mladen Stojović

U Tivtu je tokom sedam mjeseci boravilo 28,22 hiljade turista, 37 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, saopštila je direktor tivatske Turističke organizacije (TO), Gabrijela Glavočić i dodala da je zadovoljna dosadašnjim rezultatima sezone.

Ona je kazala da su turisti ostvarili 275 hiljada noćenja ili 41 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

“Turistička sezona iz godine u godinu je bolja. S obzirom sa kojim hotelskim kapacitetima smo radili ovo ljeto mi smo zadovoljni, jer je i privatan smještaj znatno više odgovorio u ovoj turističkoj sezoni, ali u bliskoj budućnosti imaćemo čime da se pohvalimo. Za godinu ili dvije Tivat će dobiti tri hotela visoke kategorije“, rekla je Glavočić Radiju Tivat.

Prema podacima TO u Tivtu boravi 5,38 hiljada registrovanih turista, što je dva odsto više nego u uporednom periodu.

Tokom ove godine, kada je u pitanju naplata boravišne takse u koju je uključena nautička, ostvareno je povećanje 16 odsto u odnosu na prošlu godinu.

TO u Tivtu trenutno organizuje anketu turista koji borave na tivatskoj rivijeri. Gosti su zadovoljni smještajnim kapacitetima, sadržajima grada, lokalnom infrastrukturom, kulturno-zabavnim sadržajima koje nude Centar za kulturu i TO. Konačni rezultati ankete biće objavljeni sredinom oktobra”, precizirala je Glavočić.

Prema njenim riječima, na osnovu slobodnih procjena evidentirajući goste po biroima tokom ljeta, najviše gostiju ovog ljeta bilo je iz Francuske, za šta je zaslužna avio linija sa Parizom, kao i značajan broj turista iz Dubaija zahvaljujući kompaniji Fly Dubai.

Glavočić je dodala da su to tržišta na čijim sajmovima će prezentovati turistički proizvod grada.

„Planirali smo da se predstavimo na sajmu u Parizu, a naredne godine zajedno sa Porto Montenegrom i u Dubaiju, ali i na tržištu sjeverne Evrope koje je takođe zanimljivo za crnogorski turizam u cilju produženja sezone“, kazala je Glavočić.

Turistička ponuda Tivta za narednu sezonu predstaviće se i na brojnim sajmovima do kraja ove godine, a prvi je početkom oktrobra u Novom Sadu jer je tržište Vojvodine veoma bitno s obzirom na to da značajan broj turista sa tog tržišta tokom sezone odmara na tivatskoj rivijeri, zatim slijedi Pariz, London i Varšava.

Glavočić je navela da će prvi put turistička ponuda grada biti predstavljena i na italijanskom tržištu, na sajmu u italijanskom gradu Rimini.