Početkom septembra TEDx konferencija u Podgorici

Autor:

TEDx konferencija biće održana 5. septembra u Kulturno-informativnom centru (KIC) "Budo Tomović" u Podgorici pod zvaničnom licencom globalne TED platforme.

Ove godine četvrta TEDx konferencija ponovo je okupila pojedince iz različitih oblasti, i na sceni KIC-a govoriće tvorac emisija Robin Hud i Insajder, Darko Ivanović, osnivač Bedem festa, Petar Šundić, svjetski putnik, Edin Krnić, personalni trener i idejni tvorac "Live.Love.Lift" koncepta, Aleksandra Rašović, sportski psiholog, Nikola Mijušković i diplomirana inženjerka elektrotehnike i dizajnerka permakulture, Aleksandrina Vujačić.

“Pored domaćih imena, na ovogodišnjem TEDx-u govoriće i Friday Jones, poznata tatu umjetnica iz Amerike, čije tetovaže krase Penelope Kruz, Robbie Williamsa, Angelinu Jolie, mnoge dobitnike Oskara, Grammy, Tony i Olivier nagrada, a čiji se radovi mogu naći i na kaveima albuma poznatih, kao i Fender-Jackson gitari”, kaže se u saopštenju TEDx-a.

Kakos u pojasnili, TED je globalna platforma posvećena "Idejama vrijednim širenja", a TEDx lokalno organizovan događaj koji se fokusira na individualce i inovacije iz različitih oblasti i pomaže promociji najinspirativnijih mislilaca i praktičara.

Podsjeća se da je TED svoj put otpočeo 1984. godine kroz okupljanje inovatora, lidera iz tehnologije, zabave i dizajna.

“Od osnivanja 1984. godine do danas na TED(x) konferencijama nastupili su mnogi poznati i nepoznati savremeni govornici poput Steve Jobs, Jamie Oliver, Jane Fonda, Monica Lewinsky, Bill Gates, Bono, Sting, David Cameron, ali i manje poznati, poput Richarda Turerea, 12-godišnjeg dječaka iz Ugande koji je svojim izumom žmigavaca na solarni pogon spasio selo od napada lavova, a lavove od ubijanja seljana”, piše u saopštenju.

Navodi se da je TED.com objavio više od 1.300 nevjerovatnih govora u visokom kvalitetu, tako da je taj sajt postao lider u prezentovanju inovativnih ideja.

Do danas, TED je izdao gotovo četiri hiljade TEDx licenci u više od 200 država svijeta na svim kontinentima, uključujući Antarktik, gdje je nedavno održan prvi TEDxScottBase događaj.

"TEDx Podgorica je godišnji događaj organizovan od grupe volontera entuzijasta koji žele da podstaknu kreativnost i inovativnost građana Crne Gore. U pitanju je neprofitabilan događaj čija je svrha promocija multikulturalnih i intelektualnih potencijala i povezivanje ljudi različitih profila", pojašnjava se u saopštenju.

Kako se dodaje, to je događaj sa eksplicitnom svrhom širenja ideja koje su nove i inspirativne.

Do sada su održana tri TEDx događaja u Podgorici, koja su okupila imena kao što su Benjamin Perks, Dragan Adžić, Radoje Cerović, Shai Cohen, Staniša Raspopović, Marianne van Twillert-Wennekes, Bojan Đurišić, Zoran Ilinčić, i mnoge druge.

%MCEPASTEBIN%

Sve vijesti