Ko želi više seksa (ANKETA)

Autor:

Ako mislite da muškarci žele seks više nego žene, varate se. Reč je o predrasudi koju su oborila naučna istraživanja. Kako je u vašem "krevetu"?

1
A- A A+

Predrasude o seksu tu su da bismo ih 'razvejali'. Na primer, seks ne postaje manje uzbudljiv kako godine prolaze, omladina danas nije obavezno promiskuitetnija nego ranije generacije, a najbolje vreme za vođenje ljubavi nije noć... A sudeći prema rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja, trebalo bi ozbiljno da preispitamo i najveći mit o polnim razlikama kad je reč o seksu, znate, onaj o tome kako muškarci žele seks, a žene su nežne dušice koje čeznu za romantikom.

Tradicionalno, muškarci se doživljavaju kao pol koji ima snažniji seksualni nagon, ali nedavno sprovedena anketa pokazala je da 59 odsto žena bi želelo da ima više seksa u vezi sa trenutnim partnerom, dok je kad su muškarci u pitanju taj procenat svega 41 odsto.

U anketi su učestvovala 2.384 punoletna ispitanika iz Velike Britanije, a rezultati su pokazali da se ovako različit doživljaj zadovoljstva seksualnim aspektom veze često odražava i na odnos među partnerima uopšte, pa se 21 odsto parova često svađa zbog seksa.

Ono što i muškarci i žene najviše zameraju partnerima kad je o seksu reč je to što "ne žele da se potrude i lenji su ljubavnici/ljubavnice" i "nedostatak želje za eksperimentisanjem u seksu".

Kakvi ste u odnosu na prosek?

Tagovi:
Sve vijesti