Mladenci traže: Donirajte za medeni mesec

Autor:

U svetu je sve prisutnija praksa traženja od gostiju da novčano podrže putovanje mladenaca na medeni mesec. Da li će to stići i kod nas i šta mislite o tome?

0
A- A A+

Nekada se nije gledalo ko koliko donosi na svadbu, niti se slavlje zbog toga pravilo. U poslednje vreme, čini se, stvari su se dosta promenile.

Dok sa jedne strane nemaština tera mnoge da na svadbu donesu praznu kovertu, sa druge strane ima i onih koji se ozbiljno "isprse" za poklon, pa je nekako u međuvremenu postalo sramota doneti skromniji poklon.

Svatovi STIPSE! Umesto novca u kovertama...

U svakom slučaju, u svetu su stvari po tom pitanju još malo "eskalirale" i mladenci sada uz pozivnicu gostima šalju i pitanje da li bi da novčano pomognu putovanje mladenaca na medeni mesec.

Dok je sve više onih koji žele da im gosti finansiraju bračno putovanje, na Internetu se povela debata u vezi sa tom praksom, koju mnogi nazivaju pohlepnom i odvratnom.

"Primili smo pozivnicu za svadbu u kojoj nas pitaju da li bismo da novčano doprinesemo njihovom luksuznom bračnom putovanju od 16.000 evra, i jesmo", napisala je jedna korisnica na stranici Mumsnet.

Međutim, drugi korisnici su ubrzo počeli da kritikuju mladu i mladoženju jer na taj način žele da iskoriste svoje goste.
"To je zaista grozno, mada su moderni pokloni za svadbu takvi", jedan je od komentara.

"Ja bih im namerno kupila nešto drugo. To je tako pohlepno".

Ipak, ima i onih koji su branili ovakav potez mladenaca.

"Mogu da traže šta žele za svadbu, vaše pravo je da to odbijete ili da ne odete na svadbu".

Nadamo se da ovakav trend neće stići do nas. Šta mislite o tome?

Sve vijesti