NACI turizam: U Njemačku dolaze zbog "hajl"!

Autor:

Pijani američki turista izgleda da se zaneo u svom doživljaju Njemačke, pa je dobio "po nosu" a prijeti mu i sudska kazna zbog nacističkog pozdravljanja u Drezdenu. Ništa bolji nisu ni kineski turisti.

0
A- A A+

Njemačka je turistička meka u svakom pogledu ali turizam, izgleda, može da ima i svoju tamnu, nacističku, stranu.

Američki turista (41) je samo posljednji koji je osjetio na svojoj koži da su Njemci osjetljivi (bar javno) na ispoljavanje nacističkih pobuda. Njegov boravak u Drezdenu, nekada jednom od centara nacista u Njemačkoj, ostaće mu u sjećanju po batinama, a možda i po zatvoru.

"Uhvaćen" kako u 8 sati ujutro u centru grada višestruko pozdravlja nacistički podignutom rukom, Amerikanac je dobio "nokaut", a sada je pod istragom po njemačkim (antinacističkim) zakonima protiv ispoljavanja mržnje, piše britanski "Dejli mejl".

Ali nije Amerikanac jedini koji se u poslednje vrijeme Njemačkoj fascinirao nacizmom i zbog toga nadrljao. Početkom mjeseca, dvoje kineskih turista je uhvaćeno kako se slika u "nacističkim pozama" ispred zgrade Rajhstaga u Berlinu.

Oni su uhapšeni, optuženi za "upotrebu simbola ilegalnih organizacija" i pušteni da se brane sa slobode uz kauciju od 500 eura.

Tagovi:
Sve vijesti