Ovo je novi predsjednik SNP-a!

Autor:

Vladimir Joković izabran je za novog predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) na Kongresu koji je odražan danas u Podgorici.

0
A- A A+

  Njegovi protivkandidati bili su Snežana Jonica i Goran Dašić.

Za Jokovića je glasalo 224 delegata, Jonicu je podržalo njih 199, a Dašića četiri.

Joković je ranije poručio da će mu je glavni cilj, ukoliko pobijedi, da učini sve što je u njegovoj moći da smanji trenutnu polarizaciju u partiji, s obzirom na to da na obje strane postoje izuzetno časni, mudri i SNP-u odani ljudi.

"Da mi je neko rekao da ću biti kandidat za predsjednika SNP-a rekao bih mu da ima bujnu maštu, Nikada za tim nisam imao želju ali došao je jedan trenutak kada sam to morao da prihvatim I da preuzmem odgovornost”, rekao je Joković obraćajući se nakon izbora za prvog čovjeka nekada najjače opozicione partije dok mu je jedan delegat uz vulgarnu psovku postavio pitanje “od koga”.

Joković je nastavio uz komentar da je “pristuna nervosa” I dodao da ga je ljubav prema SNP-u i zebnja da bi moglo doći do polarizacije partije “nagnala da se prihvati kandidature”. On je dodao da na kongresu nema pobjednika i da je pobijedio jedan od troje jednakih.

On je kazao da će se izborom novih opštinskih odbora i Glavnog odbora, promijeniti struktura sadašnjeg vrha partije, čime će, kako smatra, biti uklonjene postojeće tenzije.

Kongres je počeo intoniranjem himne Crne Gore i izborom radnih tijela.

Doskorašnji predsjednik SNP-a, Srđan Milić, koji na čelu partije bio skoro 11 godina, podnio je ostavku 25. maja.

Sve vijesti