Otkrivena i „najjača“ Galaxy Note 8 funkcija?!

Ako je istina - sjajno, ako nije - čekamo Galaxy S9…

Otkrivena i „najjača“ Galaxy Note 8 funkcija?! Foto: MONDO portal

Rečeno je, na internetu, bez potvrde, da će skener otiska prsta pod ekranom imati tek Galaxy Note 9, dakle - preskačemo i Samsung Galaxy S9. Ali, Note 8, iako neće imati ovu opciju (od koje je i Apple odustao za iPhone 8), doneće unapređenu Force TouchDisplay tehnologiju.

To je, zapravo, unapređena verzija Force Touch tehnologije, koju iPhone modeli „furaju“ još od septembra 2015. Istina, Android Nougat i Android O BETA uređaji imaju na raspolaganju opciju da duži klik na ikonicu menija prikaže dodatne brze opcije (prečice), kako smo već opisali i prikazali u tekstu i galeriji slika, koju imate priliku da vidite i sad.

Ne zna se tačno kako će Galaxy Note 8 „uposliti“ Force Touch tehnologiju, ali kako je ekran ovog uređaja upotrebljiv i sa olovkom pretpostavljamo da će biti neka S Pen - Force Touch simbioza za veću kontrolu ekrana tokom pisanja ili čak svakodnevnog korišćenja. Iskreno, nadamo se da će opcija prečica, kakve sad nudi iPhone biti samo jedan od načina upotrebe, ali kako se šuška o unapređenju Force Touch tehnologije - očekujemo dosta.

Sve će biti jasno 23. avgusta, kad Samsung u Njujorku skine „veo“ sa najgore čuvane tajne u istoriji mobilne telefonije - ekskluzivne fotke Galaxy Note 8, koje imate priliku da vidite samo na MobIT-u pogledajte na linku!

P. S. Huawei je Force Touch „uposlio“ tako što je na Mate S modelu omogućio merenje predmeta putem ekrana telefona. Posle toga nismo čuli za Force Touch kod tog proizvođača. Nadamo se da je Samsung pripremio nešto dugotrajnije i smislenije, zaista!

Sve vijesti