Žene imaju najviše samopouzdanja kada...

Autor:

Ako nemate dovoljno samopouzdanja, možda će vas malo utešiti to što će vremenom postati bolje…

0
A- A A+

Istraživanje je pokazalo da žene imaju naviše samopouzdanja kada uđu u sedmu deceniju života. Mi vam, ipak, predlažemo da sebe zavolite sada jer vam koža neće postati zategnutija, a ni vi nećete postati mlađi. Dakle, počnite sada da volite sebe…

Elem, modna kompanija M&Co ispitala je 1.300 žena o samopouzdanju, a jedno od pitanja je glasilo kako se žene različitih godina osećaju u kupaćem kostimu.

Prema izveštaju tog istraživanje, ocena pet (od deset) pokazuje srednji nivo samopouzdanja, a žene starosti od 65 do 74 godine su sebi u proseku dale ocenu šest od deset.

Studija je na osnovu rezultata zaključila da što su žene starije, to im je manje stalo da imaju "telo iz snova" jer su shvatile da postoje "mnogo važnije stvari u životu".

Gledajući iz tog ugla, to možda i ima logike jer u dvadesetim godinama uglavnom nemamo drugu brigu osim sebe. Kasnije kada stignu deca, unuci, pa još počnemo da brinemo i o roditeljima, nemamo ni vremena ni energije da trošimo na tako trivijalne stvari poput "savršenog" tela.

Ovo nije jedina anketa koja je pokazala da se bolje osećamo u svojoj koži što smo stariji.

Studija sprovedena 2014. godine pokazala je da se 75 odsto ispitanika oseća dobro u svojoj koži, što je mnogo veći procenat od mladih koji isto misle.

Sve vijesti