Britancima zlato, tužan oproštaj Bolta

Autor:

Fenomenalni sprinter sa Jamajke zbog povrede nije završio svoju oproštajnu trku.

Štafeta Velike Britanije 4x100 metara osvojila je titulu svjetskog prvaka pred svojom publikom u Londonu, nadmašivši konkurente iz SAD i Japana.

Britanci (Udža, Gemili, Talbot, Mičel-Blejk) su trijumfovali u vremenu nacionalnog rekorda - 37,47 sekundi.

Štafeta SAD (Rodžers, Getlin, Bejkon, Koulmen) zaostala je za šampionima pet stotinki, dok su Japanci (Tada, Izuka, Kirju, Fudžimicu) zabeležili rezultat 38,04 i "komotno" osvojili bronzanu medalju ispred Kine, Francuske, Kanade i Turske.

Ipak, ova trka pamtiće se vjerovatno najviše po tužnom oproštaju Useina Bolta, koji je trčao poslednju izmjenu za štafetu Jamajke.


Mekleod, Forte i Blejk stvorili su pretpostavke da Bolt donese neku od medalja, međutim, njemu je posle šest-sedam koraka "otišla" zadnja loža!

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara, ali i član najbrže štafete 4x100 svih vremena, pao je na stazu, dok su publika i učesnici trke sa nevjericom posmatrali...

AMERIKANKE NAJBRŽE

Zlato u ženskoj štafeti 4x100 pripalo je ekipi SAD (41,82). Drugoplasirane Britanke zaostale su 30, a trećeplasirane Jamajčanke 37 stotinki.

Ovo je nakon poraza od Džastina Getlina na 100 metara pokazatelj da Bolt nije maksimalno spreman došao na ovo takmičenje, mada je jasno da nikakav neuspjeh ne može da baci sijenku na sve što je prethodnih godina dao atletici - sve pobjede i rekorde koji će ostati za njim.

Pokazalo se samo da je i on, ipak - samo čovjek. Da li je ovo zaista kraj?

Kasnije ovog mjeseca, on će napuniti 31 godinu. Getlin se upravo vratio na svjetski tron sa 35 i po...

Tagovi:
Sve vijesti