"Orlovi" deklasirali Grke pred duel sa Crnom Gorom

Autor:

Reprezentacija Srbije deklasirala Grčku u hali "Aleksandar Nikolić". Fenomenalno šutersko veče, požrtvovana odbrana i ubjedljiva pobjeda - za zadovoljstvo domaće publike.

"Orlovi" deklasirali Grke pred duel sa Crnom Gorom Foto: MN Press

Sudeći prema viđenom, selektor Aleksandar Đorđević moraće dobro da se pomuči da odredi konačan spisak putnika na Eurobasket.

Saletovi "orlovi" večeras su se prvi put ovog ljeta predstavili beogradskoj publici i u prvoj "takmičarskoj" provjeri ostavili zaista impresivan utisak.

Bez Simonovića, Nedovića (obojica neizvesni za EP), kao i Teodosića i Raduljice, najbolji srpski košarkaši pretrčali su, nadskočili i "izrešetali" već tradicionalne rivale na pripremama.

Simonović, Nedović, Teodosić, Raduljic Foto: MN Press


"Heleni" su bili oslabljeni za nastupe braće Adetokumpo, ali je zaista teško povjerovati da bi i takve atlete mogle da značajnije zaustave naše košarkaše, koji su čvrstom odbranom razbijali svaku ideju Grka u napadu, a na drugoj strani promašili samo DVA šuta za tri poena sa polovine gostiju (10/12)

SRBIJA - GRČKA 93:61 (23:15, 22:7, 21:14, 27:25)

Pred punim tribinama, pred bivšim selektorom Dušanom Ivkovićem i pred povrijeđenom četvorkom, "orlove" su poenterski predvodili Bogdan Bogdanović sa 14, Vladimir Lučić sa 13 i Boban Marjanović sa 11 poena.

U nedjelju, na istom mjestu od 21:00 sastaju se Srbija i Crne Gora (TV Arena sport).

Aleksandar Đorđević i Dušan Duda Ivković Foto: MN Press

Tagovi:
Sve vijesti