Džonson o papirnatim brojevima: Nema smisla!

Autor:

Nekadašnji svjetski rekorder na 200 i 400 metara saoseća sa Ivanom Španović.

Legendarni američki sprinter Majkl Džonson reagovao je na slučaj Ivane Španović, kojoj je u petak uveče nesrećnim spletom okolnosti izmakla zlatna medalja u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Džonson, koji je bio svjetski rekorder na 200 i 400 metara i ima 12 zlata sa Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava,izjavio je da ne može da shvati da tako nešto može da se dogodi u današnje vrijeme.

"Pored toliko novca i tehnologije, atletičarima su na obe strane dresa prikačeni papiri koji se vijore na vjetru. Meni to nema smisla. Imena im pišu i naprijed i nazad, sve zbog sponzora", rekao je Džonson za "Bi-Bi-Si" u okviru rasprave o papirnim brojevima i zihernadlama.

Ivana Španović završila je takmičenje na četvrtom mjestu, iako je u šestoj seriji imala skok za zlato. Njoj se pri doskoku odlijepio broj sa poleđine dresa i ostavio trag u pesku, što joj je donijelo slabiji rezultat.

Atletski savez Srbije se žalio na odluku sudija, ali je zahtjev odbijen.

Predsjednik ASS Veselin Jevrosimović na Twitteru je napisao da je SP u Londonu posljednje takmičenje na kome će brojevi biti kačeni na leđa atletičara.

Sve vijesti