Apel građanima da ne pale vatru na otvorenom

Autor:

Prijestonica Cetinje apelovala je na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru i da vode računa o vremenskim i drugim okolnostima koje utiču na nastanak i širenje požara.

0
A- A A+
Cetinje Foto: MONDO

  Oni su zamolili građane da ukoliko primijete da neko to radi obavijeste Službu zaštite na broj 123 ili Upravu policije kako bi se spriječio nastanak novih požara.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, najveći požari u petak bili su na lokacijama iznad Bajica i prema Lovćenu, kao i novi koji su izbili na Bukovici i teritoriji Nacionalnog parka Lovćen.

Požari su danima aktivni od Čekanja prema Ćeklićima, kod Trešnjeva, kao i u Građanima.

Pripadnicima Službe zaštite, koji u ekstremnim uslovima, više od mjesec ulažu nadljudske napore da zaštite teritoriju Cetinja od požara, koje je izazvao ljudski faktor, kojima su se pridružile kolege iz Budve i Kotora.

Cetinjski vatrogasci se bore sa velikim brojem požara, čije gašenje su otežavali visoke temperature, jak vjetar i nepristupačan teren.

"Zato apelujemo i na sve građane koji su u mogućnosti, da pomognu pripadnicima Službe zaštite kako bi se požari ugasili", kaže se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti