Pojačana frekvencija na putevima

Autor:

U Crnoj Gori danas će biti pojačana frekvencija saobraćaja na svim važnijim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza koji je preporučio vozačima da putuju u ranim jutarnjim ili večernjim satima i prave češće pauze.

0
A- A A+

ilustracija Foto: MONDO/Goran Sivački ilustracija

  Saobraćaj teretnih vozila čija je dozvoljena masa veća od 7,5 tona je, od 17 do 22 sata, zabranjen na djelovima puteva: M-2 Bioče - Kolašin - Mojkovac, M-2 Podgorica - Sotonići - Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Tivat - Budva - Bar - granični prelaz Sukobin i M-2.3 Podgorica - Cetinje - Budva.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, kao i vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Naredba se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Na dionici auto puta Bar - Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče - Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu, dionica Cetinje - Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje - Špiljani se, zbog sanacija klizišta Besnik i kosine na lokalitetu Zeleni, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu R-12 Petrovići - Vraćenovići, režim saobraćaja će zbog radova biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu R-23 Resna - Grahovo, zbog proširenja krivina, saobraćaj će biti obustavljen ne duže od 15 minuta, u periodu od osam do 17 sati.

%MCEPASTEBIN%

Sve vijesti