Ivana zbog BROJA ostala bez zlata!!!

Autor:

Pri najboljem skoku večeri, dovoljnom za svjetsko zlato, Ivani Španović se odlijepio broj sa leđa i ostavio je bez prvog mjesta! Od medalje je dijelio CENTIMETAR.


Finale Svjetskog prvenstva u skoku u dalj koje će dugo ostati upamćeno!

Srpska atletičarka Ivana Španović, evropska šampionka i bronzana sa olimpijskih igara, vraća se kući bez medalje, posle raspleta koji je veoma teško opisati!

Zvanično i službeno, Ivani je za bronzu nedostajao samo centimetar, jer je njen formalno najbolji rezultat bio je 6,96 metara.

Nezapamćeno uzbudljivo finale odlučilo je šest centimetara razlike između Španovićeve i nove šampionke - Amerikanke Britni Ris, koja je skočila 7,02 metara. Drugoplasirana je Ruskinja Darija Klišina sa sedam metara, a trećeplasirana dosadašnja prvakinja, olimpijska šampionka Tijana Bartoleta iz Amerike - 6,97.

Ono što je, ipak, zbunilo sve bio je Ivanin poslednji skok!

Španovićeva je iz šestog pokušaja skočila bar 7,2 metra i činilo se da je to bilo dovoljno za zlato, ali je taj njen skok poništen. Prestupa nije bilo, a na prvi pogled nije ni bilo jasno zašto je taj rezultat bio nevažeći.

Video pregled je razjasnio šta se dogodilo: Ivani je šampionski trag pokvario broj, koji se otkačio sa leđa i pao u pijesak prije nje!

Pogledajte:

Izvor: YouTubeČekajući zvanično obrazloženje, ostaje zaista veliki žal zbog fenomenalne završnice najbolje srpske atletičarke. Letjela je (i doletjela) ka zlatu, ali se iz Engleske ipak vraća bez medalje, što joj se nije događalo od 2013.

Nova prvakinja, Amerikanka Britni Ris, osvojila je zlato skokom od 7,02 metra,

Konačni plasman:

1. Ris 7,02
2. Klišina 7,00
3. Bartoleta 6,97
4. Španović 6,96


Tagovi:
Sve vijesti