Hotel Klub Riviera prodat za 6,8 miliona eura

Autor:

Hotel Klub Riviera u Njivicama prodat je za 6,8 miliona eura kompaniji Montenegro hotels Kotor, čiji je vlasnik budvanski biznismen Branko Ćupić.

0
A- A A+
novac, evri, evro, pare, novcanice, novčanice, novčanica Foto: MONDO - Mario Milojević

  Javna licitacija je održana u četvrtak u kancelariji javnog izvrštelja, Jasminke Bajović, a osim Ćupića bila su još četiri ponuđača.

Početna cijena za hotel bila je 4,2 miliona eura, piše Pobjeda.

"Sve firme su platile deset odsto početne cijene za učešće u licitaciji. Novi vlasnik mora da uplati iznos u roku od 15 dana. U protivnom hotel će pripasti drugoj firmi koja je imala najbolju ponudu", naveli su iz kancelarije javnog izvršitelja.

To je bilo drugo javno nadmetanje za kupovinu hotela u Njivicama. Prvo, u kome je cijena nekretnine iznosila skoro osam miliona eura, bilo je neuspješno, jer niko nije uplatio jemstvo.

Imovinu u Njivicama prodaje hipotekarni povjerilac Heta Asset Resolution, kojoj je Hipo banka predala nevraćeni zajam vlasnika hotela kompanije Riviera Management and Development Resort (RMDR), čiji je osnivač izraelska firma JT investments.

U izvršnom postupku prodaju se jedino objekti u vlasništvu Riviere, jer je zemljište dato samo na korišćenje.

Ukupan dug RMDR prema Heti je nešto više od 11,6 miliona eura.

Za nekadašnje radnike hotela, kojima je bivši vlasnik ostao dužan plate za ovu godinu, kao i doprinose za ovu i tri mjeseca prethodne godine u ukupnom iznosu od 25 hiljada eura, prodaja hotela je pozitivna vijest, ali ostaje briga kako da naplate potraživanja.

Montenegro hotels nije preuzela nikakve dugove prethodnog vlasnika RMDR-a, već čistu nekretninu.

Sve vijesti