Podgorica: Uhapšen zbog pet teških krađa

Autor:

Podgorička policija uhapsila je Podgoričanina V.M. (40) zbog sumnje da je od maja do kraja jula na teritoriji glavnog grada počinio pet krivičnih djela teška krađa.

0
A- A A+

  On je osumnjičen da je provaljivao u vozila iz kojih je ukrao ukupno 560 eura, mobilne telefone, naočare za sunce, kompakt diskove i tri lap-topa.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode V.M. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je od maja do kraja jula ove godine u Podgorici počinio pet krivičnih djela teška krađa. On je, kako se sumnja, krivična djela počinio provaljivanjem u putnička motorna vozila, upotrebom podesnog sredstva, a iz ovih vozila je otuđio ukupno 560 eura, dva mobilna telefona, tri lap topa, dvoje naočara za sunce i kompakt diskove. Teške krađe provaljivanjem u vozila počinio je, sumnja se, 09. maja u Bulevaru Save Kovačevića, 10. maja u ulici Crnogorskih serdara, 16. maja u Bloku V, 28. jula u ulici Vaka Đurovića i 30. jula u Orahovačkoj ulici", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz UP je rečno da su nakon prijave ovih događaja, podgorički policajci preduzeli operativne mjere i radnje na njihovom rasvjetljavanju koje su dovele do identifikovanja a zatim i hapšenja osumnjičenog.

"Policijski službenici pronašli su dio stvari koje su otuđene i koje će biti vraćene vlasnicima. Osumnjičeni V.M. je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnjetih po nepoznatom izvršiocu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa. Nakon saslušanja tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama u kojima se sad nalazi, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici", saopšteno je iz Uprave policije.

Sve vijesti