Raste minus HTP Ulcinjska rivijera!

Autor:

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Ulcinjska rivijera završilo je drugi kvartal sa neto gubitkom od 709,52 hiljade eura, 9,7 odsto većim u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Raste minus HTP Ulcinjska rivijera! Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, prihodi kompanije na kraju juna iznosili su 417,08 hiljada eura i bili su šest odsto veći nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi su u odnosu na uporedni period bili 10,2 odsto veći na 1,06 miliona eura.

Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi iznosili su 582,12 hiljada eura.

Ukupna aktiva Ulcinjske rivijere na kraju juna iznosila je 108,22 miliona eura, što je neznatno manje nego u uporednom periodu.

Neraspoređena dobit je iznosila 26,13 hiljada eura, akumulirani gubitak 1,57 miliona eura, dugoročna rezervisanja i obaveze 2,66 miliona eura, a kratkoročna 1,37 miliona eura.

Odložene poreske obaveze iznose 455,45 hiljada eura.

Najveći udio u Ulcinjskoj rivijeri, prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), ima Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), 25,3 odsto. Fond za obeštećenje raspolaže sa 12 odsto akcija kompanije, Vladi pripada 10,14 odsto, Zavodu za zapošljavanje 8,43 odsto, a Investiciono-razvojnom fondu 7,65 odsto.

Fond Trend ima 4,24 odsto udjela u Ulcinjskoj rivijeri, Atlas Mont 2,33 odsto, vlasnici 2,28 odsto i 2,07 odsto udjela skriveni su iza EK i CK Zbirnog kastodi računa 1, dok bjelopoljski Unipred 1,14 odsto.

Karisma Hotels Adriatic Montenegro, kompanija koja posluje u sistemu Karisma Hotels&Resorts, jedina je blagovremeno dostavila ponudu za zakup imovine preduzeća Ulcinjska rivijera.

Javni poziv je objavljen 21. juna i trajao je mjesec.

Predstavnici manjinskih akcionara Ulcinjske rivijere podnijeli su tužbu pred Privrednom sudu od kojeg traže poništavanje odluke Skupštine akcionara kompanije o izdavanju u zakup na period do 30 godina hotela Olimpik, Belvi i kampa Neptun.