Luksuzne jahte stižu u Herceg Novi

Autor:

Herceg Novi će 06. i 13. avgusta biti domaćin manifestacije „Yacht Week“, koja prvi put dolazi u Crnu Goru.

Očekuje se dolazak oko 500 učesnika sa ukupno 64 plovila – u prvom terminu 35, a potom 13. avgusta 29 plovila. Flota se sastoji od jedrilica i katamarana, a učesnici su iz Amerike, Australije i zapadne Evrope, saopšteno je iz lokalne uprave.

„U luku Škver će uploviti u popodnevenim časovima, a nakon pristajanja na Škveru gosti će obići Herceg Novi i zadržati se te večeri u našem gradu. Sigurni smo da će, pored Luke, i cijeli grad osjetiti korist od tog događaja, koji će biti dobra promocija Herceg Novog i Crne Gore,“ najavio je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Vladimir Zloković.

"Yacht Week“ manifestacija je koju od 2006. godine organizuje agencija „European travel ventures“.

Izvor: youtube

Predstavlja sedam dana organizovanog grupnog jedrenja upotpunjenog raznolikim dešavanjima, a čiji je cilj otkrivanje novih destinacija. „Yacht Week“ je do sada održavan u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji, na Karibima i Tajlandu – a sada dolazi i u Crnu Goru, u Herceg Novi.

Da Herceg Novi bude prva i poslednja tačka krstarenja crnogorskim primorjem odlučili su se zbog istorije i velikog broja značajnih spomenika kulture, ljepote Starog grada, tvrđava i same Luke, dobre lokacije, ali i šarma koji posjetioce nikada ne ostavlja ravnodušnim, saopštili su organizatori.

Crnu Goru najavljuju kao „poslednju neotkrivenu tajnu Jadrana“. Osim napeg grada, flota će posjetiti i Kotor, Tivat i Budvu.