Besne požari i u blizini Rima (FOTO)

Autor:

Dok se Hrvatska i Crna Gora bore sa požarima, vatrene stihije zadaju muke i vatrogascima u susedstvu. Italijanski vatrogasci bore se sa više od 1.000 požara, koji besne potpomognuti visokom temperaturom i sušom.

0
A- A A+


Italijanski vatrogasci bore se sa više od 1.000 požara širom Italije, uključujući tri koja su izbila u blizini prestonice Rima, saopštila je vatrogasna služba.

Tri požara zabeležena su i u rimskom kvartu Ostija, nedaleko od plaže.

"Situacija je veoma ozbiljna. Rim ne sme ostati sam da se bori sa požarima", rekla je gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi.

Besne požari širom Italije, evakuišu turiste!

Ona je rekla da bi požari u samom Rimu mogli bi da budu delo palikuća, te da je policija već privela nekoliko ljudi pod sumnjom da su namerno izazvali požare, uključujući jedan u Rimu.


Jedan muškarac je poginuo kada je pao sa krova kuće kojoj se požar približavao u blizini južnog grada Napulja, javila je televizijska mreža SkajTG24.

Vatrogasci su saopštili da se bore sa 280 požara u Laciju, 250 u Kampaniji, 150 u Toskani, 110 u Kalabriji i 100 u Apuliji. Prošle nedelje na Sicijliji je evakuisano na hiljade turista.

Vatra pred Splitom, čuju se eksplozije! FOTO

Tagovi:
Sve vijesti