Nokia telefoni od 13 i 19 eura stižu i kod nas

Nokia 105 i Nokia 130 donose bolju vrijednost „upakovanu“ u novi dizajn.

Nokia telefoni od 13 i 19 eura stižu i kod nas Foto: Promo/Nokia

Novi dizajn popularnih Nokia osnovnih (feature) telefona omogućiće korisnicima širom svijeta da ostanu povezani i da uživaju u novim karakteristikama ovih telefona. Kad kažemo širom svijeta mislimo i na Crnu Goru:)

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, predstavila je sredinom jula nova izdanja Nokia 105 i Nokia 130 telefona. Oba modela imaju osvježen ergonomski dizajn, osnovne karakteristike, a karakterišu ih pouzdanost i trajnost. Ovi telefoni imaju ekran dijagonale 1.8 inča u boji (4.6 centimetara), LED lampu, elegantni dizajn i dostupni su u tri boje. Očekuje se da će prodaja ovih modela kod nas otpočeti tokom jula.

Dizajniran za svakodnevne potrebe

Sa preko 200 miliona prodatih Nokia 105 telefona širom svieta, ovaj nagrađivani model sad odlikuje novi dizajn, izvanredno trajanje baterije, bolja upotrebljivost, veći ekran i novo taktilno polje sa tastaturom. Novi izgled Nokia 105 telefona inspirisan je dizajnom ranijih modela i zahvaljujući lijepom i prirodnom obliku odgovara ruci. Kućište je izrađeno od polikarbonata, koji štiti od udaraca i padova. Nokia 105 pruža kvalitet, pouzdanost i dizajn koji se i očekuje od Nokia telefona.

Nova tastatura sastoji se od odvojenih polja koja omogućavaju lakše rukovanje telefonom, dok ekran dijagonale 1.8 inča pruža bolju preglednost tokom igranja vaše omiljene igre, kao što je Snake Xenzia. Uz ovaj model dolaze još dvije “isprobaj i kupi” igre - Doodle Jump i Crossy Road.

Nokia 105 vam omogućava i do 15 sati razgovora, a u fazi mirovanja ovaj model može da izdrži i do mjesec dana uz samo jedno punjenje. Uz dovoljno prostora za skladištenje do 500 tekstualnih poruka i do 2.000 kontakata, uvijek ćete biti u mogućnosti da ostanete povezani sa drugima.

Nokia 105 je dostupna u dual i singl SIM varijanti, sadrži FM radio i puni se uz pomoć standardnog Micro USB kabla (USB 2.0).

Izvor: Nokia Mobile.

Namijenjena zabavi

Bez obzira na to gdje ste i šta radite, muzika čini život zanimljivijim. Nokia 130 omogućava dobru zabavu u svakom momentu, zahvaljujući mogućnosti reprodukcije 44 sata FM radio sadržaja ili prostora za više od 1.000 MP3 pjesama na dodatnoj microSD kartici kapaciteta 32 gigabajta.

Uz samo jedno punjenje telefona, možete gledati i do 11.5 sati video sadržaja, ako vam ekran od 4.6 centimetara nije prepreka za tako nešto. Nokia 130 ima i Bluetooth podršku za slušalice ili zvučnike - savršeno za bežično slušanje vaše omiljene muzičke liste dok ste u pokretu.

Kamera  ovog modela omogućava vam da fotografišete i snimate video klipove koje možete reprodukovati sa svoje microSD kartice. Razmjena sadržaja je jednostavna uz model Nokia 130. Dijelite video snimke, kontakte i druge sadržaje uz pomoć Bluetooth opcije. Ovaj telefon, takođe podržava microSD karticu do 32 GB.

Oba modela, Nokia 105 i Nokia 130, podržavaju opciju LED lampe, koja se pali i gasi jednostavnim duplim pritiskom na taster gornje strjelice.

Globalno, Nokia 105 će biti dostupna u plavoj, bijeloj i crnoj boji - mat efekta. Singl SIM model ovog telefona će na globalnom nivou biti dostupan po očekivanoj prosječnoj cijeni od 14.5 dolara, a dual SIM verzija za 15 dolara bez taksi, što je oko 12.6 eura.

Nokia 130 će biti dostupna u crvenoj, sivoj i crnoj boji, a na globalnom nivou će biti dostupna po prosječnoj cijeni od 21.50 dolara bez taksi, što je oko 18.75 eura.


Tagovi:
Sve vijesti