Na Sea Dance-u uhapšeno 19 osoba

Autor:

Policija je tokom održavanja muzičkog festivala Sea Dance u Budvi uhapsila 19 osoba, prijave su podnijete protiv 70 ljudi, a pronađena je i zaplijenjena droga.

0
A- A A+

  Zaplijenjeno je 109,8 grama marihuane, 109,5 tableta ekstazija i 2,3 grama kokaina.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policajci su podnijeli 70 prijava, od čega dvije krivične i 68 prekršajnih prijava, protiv ukupno 70 osoba od kojih je dvoje uhapšeno zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je 17 ljudi uhapšeno zbog prekršaja iz čl. 52 Zakona o zloupotrebama droga.

Ostali su po prekršaju procesuirani u redovnom postupku.

Naime, službenici Odsjeka u sadejstvu sa službenicima drugih organizacionih jedinica Uprave policije su, sprovodeći planske aktivnosti na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga tokom održavanja muzičkog festivala „Sea dance”, 13, 14. i 15. jula, uhapsili dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nadalje, službenici Odsjeka su podnijeli i 68 prekršajnih prijava protiv 68 lica zbog kršenja čl. 52 Zakona o zloupotrebama droga.

Od ukupno 68 prekršajnih prijava, 35 je protiv stranih državljana od kojih je 17 počinilaca prekršaja uhapšeno.

Protiv državljana Crne Gore Sudu za prekršaje su podnijete 33 prekršajne prijave u redovnom postupku.

Službenici Odsjeka su izvršili 82 zaplene, od kojih je 76 zaplijena bilo po poznatom počinocu dok je šest zaplijena bilo po nepozantom počiniocu.

Tagovi:
Sve vijesti