Krapović: Ako treba, idemo na izbore

Autor:

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović poručio je da na ultimatume i trule kompromise neće pristati i da, ako je to rješenje, i ako nema većinsku podršku, treba ići na izbore.

0
A- A A+

  Krapović je Dnevnim novinama kazao da je vlast u Budvi počela da radi i donosi rezultate, i da svako ko negira ove činjenice nije dobronamjeran.

On ističe da ne gaji iluzije da se radi o idealnoj vlasti, ali njihov rad, smatra, donosi značajne pomake Budvi i Crnoj Gori.

Ipak, ako ne postoji podrška za to, kaže Krapović, onda je vrijeme za nove izbore.

"Nećemo pristati na bilo čije uslove"“Spreman sam na izbore, ali odgovornost je na onima koji to traže i oni treba da iniciraju izbore i preuzmu odgovornost. Što se mene i koalicije koju predstavljam tiče, ultimatum i trulih kompromisa neće biti. Mi smo stoprocentno spremni i naredni svemu pa i novim izborima ako je to put”, rekao je Krapović.

Do krize vlasti u Budvi je došlo kada nije mogla da se obezbijedi skupštinska većina, jer je nezavisni odbornik Stevan Džaković uslovio dalju podršku lokalnoj vlasti zahtjevom da stranke koje čine vladajuću većinu u Budvi pokrenu u Skupštini Crne Gore izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Krapović zabranio gradnju u PetrovcuPredsjednik budvanskog odbora Demokratske partije socijalista Srđa Popović smatra da je za trenutno stanje u Budvi kriva vlast koja se, kako kaže, čitav period trajanja bavila samo DPS-om i njenim članovima i time, prikrivala nestručnost, nesposobnost i nezrelost.

“To je vlast koja počiva isključivo na mržnji prema DPS, pravnom nasilju, bahatosti i koja je osuđena da ode u opoziciju. Toliki broj konstituenata koji su na vlasti u Budvi sigurno ne može ništa značajno uraditi jer njihovi ciljevi, apetiti i ambicije nisu jednaki”, rekao je Popović.

Sve vijesti