Imate li "sindrom dobre devojke"?

Autor:

Ako ste preterano dobra devojka, možda baš time ubijate privlačnost koju partner oseća prema vama i gurate ga od sebe. Ne, ne kažemo da budete ku*ka…

1
A- A A+

Kada kažemo preterano dobra devojka, mislimo na to da ste zbog svog partnera potpuno zanemarili svoje potrebe, da vas plaši ideja da biste nečim mogli da uznemirite svog partnera…

Mnoge dame misle da će postati san svakog muškarca ako mu ugađaju, ali nije baš tako.

"Sindrom dobre devojke" podrazumeva partnerku koja svom partneru ne ume da kaže "ne" šta god da je u pitanju, kao i onu koja nikada ne izražava "loša" osećanja.

One čine sve da svom partneru olakšaju život, a sve to rade iz ljubavi i straha da partnera ne oteraju od sebe. Pomislili biste - ko ne bi voleo takvu devojku, koja bi za svog partnera uradila sve?

Eksperti za veze kažu da devojke koje se sve vreme ovako ponašaju zapravo nesvesno poručuju svetu (i svom partneru) da nisu dobre onakve kakve su, pa moraju da "glume" jer misle da će ih tako muškarci više voleti.

Čak i ako nekako uspete da privučete i zadržite muškarca takvim ponašanjem, jednog dana će se vama to smučiti jer ćete želeti da budete vi.

Problem je, ipak, u tome što mnoge žene ni ne shvataju da to rade.

Razmislite dobro da li i vi imate "sindrom dobre devojke", a ako imate, evo šta da radite.

1. "Uhvatite" sebe kada pristajete na stvari koje ne želite

Vaše emocije i tenzija koju osećate u telu jasno vam poručuju kada "idete" protiv sebe i svojih osećanja. Podsetite sebe da svaki put kada kažete "da" a rekli biste "ne", bićete sve manje privlačni svom partneru. Vežbajte da odbijate ono što ne volite i ne želite.

2. Izrazite svoja osećanja

Ne govorite da ste dobro i da je sve u redu kada nije tako. Pokažite šta zaista osećate u svakom trenutku, bilo da je reč o dobrim ili lošim emocijama. Prestanite da gazite po svojim potrebama i da pokazujete partneru da vaše potrebe zapravo i nisu važne. U redu je što shvatate potrebe svog partnera i što želite da mu ih ispunite, ali prihvatite i svoje potrebe.

Time ćete pokazati svetu, a pre svega partneru, da zaslužujete ljubav baš takvi kakvi ste.

Ne zavaravajte se - muškarci ne vole ku*ke, već žene koje su "svoje", koje se ne prikazuju drugačijim nego što zaista jesu. Žene koje ne pokušavaju da budu neka druga.

Sve vijesti