Počinju Dani pastrmke

Autor:

Turistička manifestacija pod nazivom Dani pastrmke počeće danas u Pivi.

0
A- A A+

  Iz Centra za razvoj Pive, koji organizuju manifestaciju, saopšteno je da tokom vikenda očekuju veliki broj gostiju koji će uživati u predivnom prirodnom ambijentu, dopunjenom prijatnim turističko-ugostiteljskim kompleksom, poznatom i po popularnim cijenama pića, hrane i smještaja, te velikog prostora za roštilje i zabavu.

O Pivi kroz lična iskustva, anegdote i legende koje se prenose s koljena na koljeno, govoriće književnik Kosta Radović, penzionisani šumar Milorad Bogdanović i penzionisani profesor Mirko Vuković”, navodi se u saopštenju.

Pješačka tura na Stabanjska jezera kreće sjutra u osam sati. Od 19 sati, u kompleksu kampa Vrbnica, biće postavljena izložba fotografija Piva kroz objektiv Dobrosava Bajovića i Dimitrija Labudovića.

U nedjelju, od deset sati, počinje besplatna degustacija pastrmke, uz hljeb i priloge, a količine su ograničene. Po veoma pristupačnim cijenama, posjetioci će moći da probaju domaći med, sir, skorup, kao i razne specijalitete kampa.

Ulaz na sve događaje je basplatan, a kotizacija za planinarsku turu je pet EUR.

Manifestacija Dani pastrmke, koja se održava 11. put, je dio Festivala svježine, popularnog Fiju festa, koji će trajati sve do polovine septembra.

Domaćin Dana pastrmke je, kao i prethodnih nekoliko godina, kamp Vrbnica u Stabnima, na ušću rijeke Vrbnice u Pivsko jezero.