Mandićev advokat strahuje za ličnu bezbjednost

Autor:

Advokat Miroje Jovanović obavijestio ambasadore i međunarodne organizacije u Crnoj Gori da strahuje za ličnu bezbjednost, kao i za bezbjednost komunikacije koju obavlja u predmetu navodnog pokušaja terorizma u Podgorici.

Mandićev advokat strahuje za ličnu bezbjednost Foto: MONDO/Danilo Jauković

Advokat Andrije Mandića u slučaju “Državni udar”, Miroje Jovanović, uputio je pismo ambasadorima i međunarodnim organizacijama u Crnoj Gori da strahuje za ličnu bezbjednost, kao i za bezbjednost  komunikacije koju obavlja u  predmetu navodnog pokušaja terorizma u Podgorici.

Srpski advokat zastupa na istom slučaju i Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića. 

Jovanović je dopis uputio ambasadama Rusije, Velike Britanije, Italije, Hrvatske, Francuske, Austrije, Kine, Njemačke, Amerike,  Srbije,  misiji OEBS-a, Evropskoj komisiji i organizaciji Amnesti internešnal.

U pismu on poziva ambasade I međunarodne organizacije da isprate početak suđenja zakazan za 19, 20. i 21. jul u podgoričkom Višem sudu.

 “U obraćanju diplomatskom koru je navedeno da se vrše brojne zloupotrebe i nezakonitosti u vezi sa predmetnim procesom, između ostalog da se vrši nadzor nad komunikacijom optuženih i njihovih advokata, da se oduzimaju putne isprave optuženima na osnovu takvog nadzora advokatske komunikacije, da cjelokupni spisi predmeta još  nisu dostavljeni odbrani”, navodi se u Jovanovićevom tekstu, prenose Vijesti.

List dodaje da je u dopisu navedeno i da je predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković prije donošenja sudske odluke o potvrđivanju optužnice, konstatovao da je to već učinjeno, kao i da se u tom predmetu selektivno određuje mjera pritvora u odnosu na optužene.

 “U obraćanju diplomatskom koru je navedeno... da se vrši fizičko povređivanje pritvorenog Čađenović Mihaila i odbijaju zahtjevi odbrane za dostavu medicinske i druge dokumentacije”, napisao je Jovanović.

Takođe, u navedenom obraćanju sam izrazio opravdanu bojazan za ličnu bezbjednost, kao i bezbjednost komunikacije koju obavljam u konkretnom predmetu, pa su diplomate zamoljene da prime na znanje mogućnost teže povrede fizičkog i psihičkog integriteta, te ugleda i drugih prava mene kao branioca”, navodi se u Jovanovićevom saopštenju, prenose Vijesti.

Početak suđenja zakazan je  za 19. jul.

Sve vijesti