Jovanka Radičević predsjednica Savjeta za sport!

Autor:

Crnogorska rukometašica, Jovanka Radičević nova je predsjednica Savjeta za sport, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

0
A- A A+
Jovanka Radičević Foto: MN Press

  Navodi se da će Radičević, koja je imenovana odlukom ministra Nikole Janovića, tu funkciju obavljati naredne četiri godine.

“Janović je, osim nje, imenovao još osam članova Savjeta za sport. Na predlog Ministarstva sporta imenovani su Miloš Lalević, Enesa Hasanagić, Miloš Šćepanović i Dušan Dragovića iz Paraolimpijskog komiteta. Crnogorski olimpijski komitet predložio je Zoricu Kovačević, Bora Mračevića i Dimitrija Rašovića, a Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Duška Bjelicu”, piše u saopštenju.

Navodi se da shodno Zakonu o sportu, Savjet razmatra stručna pitanja u oblasti sporta, stručnu pomoć pri donošenju odluka i pripremanju propisa.

“Savjet je nadležan da daje mišljenja i predloge u postupcima pripreme Nacionalnog programa, donošenja propisa iz oblasti sporta, izbora sportskih programa koje finansira država. Uz druga stručna pitanja iz oblasti sporta, nadležnost savjeta je izmedju ostalog i da sprječava uzimanje nedozvoljenih sredstava u sportu i suzbija nasilje i nedolično ponašanje na sportskim prirebama”, piše u saopštenju.

Navodi se da Ministar sporta imenuje predsjednika i članove Savjeta za sport na period od četiri godine.

Sve vijesti