Ovako se najbrže troše kalorije

Autor:

Ako želite da smršate zdravo, baveći se sportom, evo kako i šta treba da trenirate.

0
A- A A+

Istraživanje je pokazalo da je boks sport kojim se troši najviše kalorije. Za sat vremena intenzivnog treninga, potroši se oko 800 kalorija, što ga čini najefikasnijom fizičkom aktivnošću.

Skvoš je takođe veoma efikasan - za sat vremena sprži se do 748 kalorija.

Ovo istraživanje merilo je broj potrošenih kalorija kod različitih aktivnosti, i utvrdilo da se jednosatnim šetanjem potroši oko 136 kalorija, 60 minuta kućnih poslova "odnese" 102 kalorije.

Boks je najefikasnija fizička aktivnost jer je to trening visokog intenziteta, tokom kojeg je angažovano više velikih mišićnih grupa.

Veslanje je treći najefikasniji sport, kojim se za sat vremena troši oko 740 kalorija, a mašina za veslanje u teretani "prži" oko 440 kalorija za isti vremenski period.

Trčanje u prirodi umerenom brzinom sagoreva oko 700 kalorija po satu, što je mnogo efikasnije u odnosu na trčanje na traci - oko 580 kalorija po satu. Vožnja bicikla će spržiti 602 kalorije po satu, dok vježba na kućnom biciklu manje efikasna - 540 kalorija.

Plivanjem kraul ili leptir stilom troši se oko 680 kalorija, a prsnom tehikom 408 kalorija.

Za sat vremena igranja fudbala potrošićete 612 kalorija, hokej prži 478 kalorija, košarka 475 kalorija, a tenis 470 kalorija.

Kada je reč o treningu u teretani, kardio aktivnosti, dizanje tegova, sklekovi sagorijevaju oko 590 kalorija, a ako se držite samo dizanja tegova - 380 kalorija.

Istraživanje je sproveo brend "Forza suplementi" kako bi ovim rezultatima podstakao ljude da se što više bave sportom.

"Boks je odlična aktivnost za skidanje viška kilograma jer utiče na celo telo. Možda je upravo to sport koji bi mogao da stane na put epidemiji gojaznosti", kažu iz te kompanije.

Tagovi:
Sve vijesti