U Budvi otvoreno 16 info-turističkih punktova

Autor:

U Budvi je u ovogodišnjoj turističkoj sezoni otvoreno 16 info-turističkih punktova, koji turistima treba da obezbijede tačne i detaljne informacije, od čega su četiri nova.

0
A- A A+

  Iz Turističke organizacije (TO) Budva saopšteno je da će u info-turističkim punktovima biti angažovano 50 službenika.

„Informativna djelatnost, odnosno pružanje tačnih i detaljnih informacija turistima, jedan je od važnijih zadataka TO Budva. U tom cilju je otvoreno 16 info-turističkih punktova, od čega četiri nova“, navodi se u saopštenju.

Iz budvanske TO su naveli da će, osim punkta u kulturnom gradskom jezgru Starog grada, informacije biti dostupne na punktu kod Opštine i Info centru u kojem će biti pružana samo usluga prijave i odjave boravka stranaca, u holu Zavoda za izgradnju, u kome su zaposlena po tri operatera u dvije smjene.

Informacije će turisti moći da dobiju i na punktovima na autobuskoj stanici, u poslovnom centru preko puta stadiona Lugovi, na recepciji auto kampova Jaz i Avala, u ulici Mainski put, u blizini restorana Parma, u glavnoj Pošti, u naselju Golubovina, u Rafailovićima, Pržnu, na Svetom Stefanu, u Petrovcu na staroj lokaciji i u prostorijama Crvene komune, kao i u Buljarici.

„Pored pružanja informacija, u četiri info-turistička punkta, u holu Zavoda za izgradnju Budva, u ulici Mainski put, u Rafailovićima i Petrovcu u prostorijama Crvene komune, a uskoro i u glavnoj Pošti, obavljaće se i naplata boravišne takse“, navodi se u saopštenju.

Iz TO Budva su objasnili da je cilj postojanja tih punktova da turisti i stanodavci dobiju kompletnu uslugu na jednom mjestu, što će doprinijeti dodatnom unaprijeđenju procesa rada i povećanju prihoda ostvarenih po osnovu boravišne takse.

Radno vrijeme punktova u toku turističke sezone biće organizovano u dvije smjene, od osam do 20 sati, odnosno od devet do 21 sat u Starom gradu.

Info-punktovi u Starom gradu, u ulici Majinski put i kod Opštine biće otvoreni tokom cijele godine.

%MCEPASTEBIN%