Dani turizma Crne Gore u Beogradu

Autor:

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa Amabasadom Crne Gore, organizovala je od 30.juna do 1.jula manifestaciju „Dani turizma Crne Gore“ u Beogradu.

Dani turizma Crne Gore u Beogradu Foto: MONDO/Mladen Stojović

Manifestacija je održana u okviru promotivnih aktivnosti NTO na tržištu Srbije, a posjetioci Tržnog centra “ Ušće“ imali su priliku da se upoznaju sa aktuelnom turističkom ponudom Crne Gore.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić kazala je, kako je saopšteno, da Crna Gora raspolaže sa brojnim sadržajima, ne samo na primorju, već i sjeveru.

Bogata avanturistička ponuda, nacionalni prakovi izuzetne prirodne ljepote, raznovrstan program kulturno zabavnih manifestacija, prelijepe plaže i restorani samo su dio onoga što Crna Gora nudi svojim gostima“, predočila je Radak Kukavićić.

Ona je pozvala posjetioce „Ušća“ da dođu u Crnu Goru i uvjere se u njene ljepote i ono što nudi.

U okviru manifestacije svoju ponudu predstavili su i nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines, kompanije „13. jul Plantaže“ i „M tel“, kao i luksuzno turističko naselje „Lustica Bay“.

Za prezentaciju u Beogradu pripremljen je bogat dvodnevni program, u okviru kojeg su, između ostalog, nastupili Leontina Vukomanović i hor Čarolija sa oko 40 djece, a organizovani su i cjelodnevni sadržaji animacije za najmlađe posjetioce i aktivacije za porodice.

Kao gost iznenađenja, kako je saopšteno, nastupila je Katarina Radulović, Pinkova zvjezdica, a upriličena je i izložba fotografija „Boka“ vršačkog fotografa Aleksandra Avrameskua, u okviru kojeg je organizovana retrospektiva sa motivima Bokokotorskog zaliva, nastalih u poslednjih osam godina.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i ambasador Crne Gore u Srbiji, Branislav Mićunović, sa saradnicima.