Dječak ubio zmiju da spasi drugare

Autor:

Dvanaestogodišnji dečak Medin Tabaković iz Bosanske Dubice preksinoć je u centru grada ubio zmiju kako bi zaštitio svoje drugove, pišu bosanski mediji. Zmija je bila dugačka 1,20 metara!

0
A- A A+

Kada se sa drugarima vraćao s mektepskog iftara koji su za članove koji poste priredili treneri RK Kozara, dvanaestogodišnji Medin je ugledao zmiju na stepenicama jedne kuće.

Vidjeli su je i njegovi drugari, koji su se razbježali uz vrisku, piše Avaz.ba.

"Ja sam jedini ostao. I nisam se uplašio. Uzeo sam štap i zmiju bacio prvo sa stepenica, a potom je i ubio", priča ovaj hrabri dječak.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Dubica Safet Beganović kaže da su tek juče saznali da je riječ o smuku dugom 1,20 metara.

"No, deca to tada nisu znala. Bilo je vrištanja, penjanja na ogradu, jedna grupa djece je dotrčala do mene i vikali su: 'Zmija, zmija!' Mislio sam da je neka šala. Kasno je, zmija u centru grada. No, kad sam dotrčao do mjesta gdje su je vidjeli, Medin se već snašao i završio sa zmijom. Posle je bilo grljenja, djeca su mu čestitala, a čestitke su stigle i od starijih vjernika koji su čuli šta se dogodilo. Medin je predsjednik mekteba, rukometaš i među vršnjacima poznat kao neko ko ih uvijek štiti", rekao je efendija Beganović.

Sve vijesti