U Sutomoru čistili plažu i podmorje

Autor:

U akciji čišćenja podmorja i plaže u Sutomoru sakupljeno je 20 vreća otpada, saopšteno je iz nevladine organizacije "Green Home" i ronilačkog centra "Octo Diving".

1
A- A A+
Sutomore Foto: Mondo/Nikoleta Vukčević Sutomore

  Green Home je, u saradnji sa ronilačkim centrom Octo Diving, koji predstavlja ogranak vodeće svjetske ronilačke organizacije PADI, NVO MedCEM, Restoranom Pristan, volonterima Green Home kao i lokalnim stanovništvom, u nedjelju organizovala akciju čišćenja podmorja, plaže i izložbu edukativnih panela u Sutomoru.

„Cilj akcije bio je da se skrene pažnja na značaj očuvanja mora, morskih i kopnenih ekosistema. Tom prilikom sakupljeno je 20 vreća otpada. Akciji je prisustvovalo oko 30-ak učesnika. Nakon sprovedenih akcija uradila se analiza i selekcija prikupljenog otpada. Najveći dio otpada činile su plastične boce i kese“, navodi se u saopštenju.

Posjetioci izložbe edukativnih panela pod nazivom „Neka Plavo Ostane Plavo“ imali su priliku da se upoznaju sa bogatstvom morskog biodiverziteta.

„Ovim putem želimo da se zahvalimo Restoranu Pristan, Stovarištu Roknić, Pekari Amfora, zaposlenima u Pošti Sutomora, Mesari Đurišić kao i NVO Novo i ljepše Sutomore koji su dali značajan doprinos realizaciji spomenutih aktivnosti“, poručili su iz Green Home-a.

Ta organizacija te aktivnosti realizuju u okviru projekta „Mapiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru“ koji je finansiran od Evropske unije.

Sve vijesti