Oštetio Upravu za šume za još četiri hiljade eura?

Autor:

Kolašinac B.M. (31) osumnjičen je da je zloupotrebom službenog položaja Upravu za šume ošteto za 4.000 eura.

0
A- A A+
Ilustacija Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustacija

  B.M. je, kako su kazali iz policije, prije manje od mjesec dana optužen da je Upravu za šume oštetio za 11 hiljada eura.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Naime, službenici Odsjeka su 16.06.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M.(31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

On se sumnjiči da je u decembru 2016. godine protivzakonito prodao 36,19m3 čamove građe, u ukupnoj vrijednosti od 4.000 eura. B.M. je odgovorni u firmi d.o.o."Kompast-COM" , a zloupotrebom službenog položaja raspolagao je tuđom imovinom i istu prodao.

"Osumnjičeni je, kako se sumnja, ovu bespravno posječenu građu u državnoj šumi Opštine Kolašin, uz falsifikovanu propratnicu sa ovjerenim pečatom navedenog pravnog lica, bespravno označio šumskim žigom koji nije u upotrebi Uprava za šume – PJ Kolašin od 10.05.2010. godine i zatim je protivzakonito prodao. B.M. je na ovaj način, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.000 eura na štetu Uprave za šume Crne Gore", piše u saopštenju. 

Sve vijesti