Zvezda pod suspenzijom FIBA

Autor:

Arbitražni sud Svetske košarkaške federacije izrekao je prvaku Srbije i regiona zabranu registracije novih igrača.

Zvezda pod suspenzijom FIBA Foto: MN Press

 Košarkaški klub Crvena zvezda od 15. juna se nalazi pod suspenzijom Arbitražnog suda FIBA (BAT), a razlog je nepoštovanje ugovornih obaveza prema neimenovanom igraču.

Portal televizije "Sport klub" objavio je nezvaničnu informaciju da je u pitanju izraelski plejmejker Gal Mekel, koga su crveno-beli otpustili početkom decembra 2015. godine, a on ih tužio mesec dana kasnije.

Javna je tajna da Zvezda duguje novac velikom broju svojih bivših, ali i aktuelnih članova. Recimo, Čarls Dženkins je "odveo" Zvezdu na BAT dok je igrao za Armani, a onda se na kraju sezone vratio na Mali Kalemegdan.

Suspenzija FIBA ne sprečava crveno-bele da dovode pojačanja, ali im onemogućava njihovu registraciju i nastup na zvaničnim utakmicama. Do podizanja "rampe" može doći isplatom traženog novca, kao i reprogramom duga, odnosno sporazumom dve strane.

Trener Dejan Radonjić u petak je nakon osvajanja titule prvaka Srbije izjavio da se članovima aktuelnog šampionskog sastava duguje po šest mesečnih plata, a stručnom štabu još više.

Sve vijesti